Tomatensalsa

  • Voorbereidingstijd: 10 min.
  • Kooktijd: 45 min.
  • Aantal porties: 2
Recept printen

Tomatensalsa

Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 2 rijpe tomaten
  • 100 gram paprika rood en groen
  • 1/2 peper (jalapeno of cayenne)
  • 1 eetlepel bruine suiker (of rietsuiker)
  • 1 kopje(s) gezeefde tomaten
  • 1-2 theelepel Tex-mex of taco kruiden
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 kopje(s) water

Bereiding​

Tomatensalsa - ingrediënten

In verschillende andere recepten gebruiken wij regelmatig een tomatensalsa voor de bereiding of als dip. Nu kan je heerlijk salsa in de supermarkt kopen of je maakt deze zelfs.

Hak de knoflook en de peper fijn en de ui in kleine stukjes.

Tomatensalsa - ui, peper en knoflook

Snij de tomaten aan de onderkant in en dompel deze voor 1 minuut in kokend water. Ontvel de tomaten en snij deze in kleine blokjes.

Snij de paprika in kleine blokjes (kleiner dan 1 cm)

Tomatensalsa - parika rood en groen

Verwarm een steelpan met de olie en fruit de ui 2 minuten.

Voeg de knoflook, peper en paprika toe en laat en op klein vuur 3 minuten verder bakken.

Doe nu de tomatenblokjes, gezeefde tomaten, suiker, tex-mex kruiden, water en het zout in de pan. Laat ca. 40 minuten op laag vuur inkoken. Op het moment dat er te weinig vloeistof in de pan is kan je nog 1-2 eetlepels water toevoegen.

Tomatensalsa - alles laten inkoken

Breng eventueel op smaak met zout. Laat de salsa afkoelen voordat je deze in de koelkast bewaard.

Tomatensalsa

Bereidingstips en tricks