Sticky Chili

  • Voorbereidingstijd: geen
  • Kooktijd: 120 min.
  • Aantal porties: 4
Recept printen

Sticky Chili

Ingrediënten
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 paprika rood (of mixed 3x 1/3)
  • 100 gram winterpeen
  • 2 tomaten
  • 400 ml gezeefde tomaten
  • 1 blik chilibonen (Bonduelle)
  • 1 eetlepel Bruine suiker
  • 2 theelepel chili con carne kruiden
  • 200 ml water
  • 1/2 theelepel zout

Bereiding​

Je hebt geen echte voorbereidingstijd voor dit recept. Je kan gelijk beginnen er is genoeg tijd om de groenten te poetsen en te snijden. Vind je dat allemaal te stressig, dan dan kan je natuurlijk eerst alles voorbereiden.

Verhit het olie in een middelgrote pan en bak het rundergehakt mooi bruin. Dit duurt ongeveer 15 minuten.

Hak intussen de ui intussen in fijne stukjes, de paprika in reepjes, de wortel in kleine blokjes en hak de knoflook fijn.

Voeg nu de ui en de wortel bij het gehakt en laat deze mee braden voor 5 minuten.

Snij de tomaten aan de onderkant in en dompel deze voor 1 minuut in kokend water. Als het goed is kan je deze dan makkelijk ontvellen.

Doe nu ook de knoflook en de paprika in de pan en laat deze even mee braden.

Snij de tomaat in blokjes en voeg deze samen met de gezeefde tomaten, bruine suiker, chili con carne kruiden en het zout bij het vlees en groenten mengsel.

Laat het geheel 1 uur koken en vergeet niet tussendoor te roeren.

Neem nu de deksel eraf en laat het geheel nog even inkoken (~ 15 minuten) zodat de massa minder vloeibaar is.

Voeg als laatst de chili bonen toe en laat op nog enkele minuten inkoken.

Sticky Chili

Bereidingstips en tricks

Roer aan het einde regelmatig door de pan zodat je chili niet aanbrandt. Het is perfect wanneer de massa mooi “sticky” is. Misschien wil je nog wat zout toevoegen.