Spaanse rijst
Bereiding
Voor dit bijgerecht mag je zelfs bepalen welke soort rijst je wil gebruiken. Wij noemen het “Witte rijst” in de ingrediëntenlijst omdat dit op de blauwe 1 kg voordeelverpakking van het Albert Heijn huismerk staat. Deze rijst heeft deze een grote vaste korrel en vinden wij hem bijzonder lekker. Perfect voor gerechten zoals onze Spaanse rijst.
Kook de rijst in het water met de kippenbouillon en het kerriepoeder gedurende 15 minuten (de exacte tijd is afhankelijk van het soort rijst dat je gebruikt).
Snij de chorizo in kleine stukjes (kruimels).
Hak de knoflook fijn en snij de ui in kleine stukjes. Snij de paprika door het midden en dan in 1 tot 1,5 cm brede reepjes.
Verwarm een wok-pan op middelhoog vuur en fruit de ui voor 2 minuten.
Voeg de knoflook, chorizo en paprika toe en laat deze 3 minuten meebakken.
De rijst is intussen gaar. Giet deze af en doe hem dan in de pan samen met de andere ingrediënten.
Voeg de maiskorreltjes en de Spaanse kruiden toe en roer de rijst met de ingrediënten door elkaar. Breng op smaak met zout.