Sandwich met cajun kip

  • Voorbereidingstijd: 10 min.
  • Kooktijd: 10 min.
  • Aantal porties: 2
Recept printen

Sandwich met cajun kip

Ingrediënten

Cajun kip

  • 150 gram kippendijfilet
  • 1 theelepel cajunkruiden
  • zout (wanneer er geen zout in de kruiden zit)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 plakken stevig brood (bijv. desembrood met zaden)
  • 50 gram ijsbergsla of romano sla
  • 1 tomaat of 8 cherrytomaatjes

Chilli Mayonnaise

  • 2 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 1 Peppadew

Bereiding​

Verwijder het overtollige vet van de kippendijfilets en snij deze in reepjes.

Meng de kip met cajunkruiden, olijfolie en eventueel zout.

Snij de peppadew in kleine stukje en deze met de mayonaise en chilisaus

Snij de de sla in dunne reepjes en de tomaat(jes) in stukjes

Rooster het brood lichtbruin in de broodrooster

Verwarm een wokpan op hoog vuur en bak de kipreepjes in 2 minuten gaar. Zet het vuur dan uit zodat de reepjes niet verder bakken.

Smeer twee plakken brood met de mayonaise en verdeel op dezelfde helft de sla, tomaten en dan de kip. Leg de andere plak brood bovenop en server zolang de kip nog warm is.

Sandwich met cajun kip

Bereidingstips en tricks