Risotto met Champignons
Bereiding
Voor de bereiding van deze risotto heb je twee pannen nodig. Één voor de rijst en één voor de champignons. Je gaat voor dit recept dus multitasken.
Hak of snij de ui in fijne stukjes.
Kook 250 ml water en los daarin de kippenbouillon op.
Verwarm in een steelpan de olijfolie en fruit de ui voor 1-2 min. Doe de rijst erbij en fruit de rijst nog een keer 2 minuten. Let daarbij op dat de ui niet te donker wordt.
Blus de rijst met de witte wijn.
De volgende 20-25 minuten ga je regelmatig in de pan met rijst roeren en steeds wat bouillon toevoegen. Proef tussendoor, zodat het niet te zout wordt. Voeg anders wat water toe, in plaats van bouillon.
Terwijl de rijst kookt kan je de champignons in stukjes snijden. Halveer de champignons en snij de helften dan in 1 cm dikke plakjes.
Verwarm een wokpan met 2 eetlepels plantaardige olie en bak de champignons bruin. Haal de pan van het vuur en breng op smaak met zout en peper.
Op het moment dat de rijstkorrels zacht worden, hoef je geen vocht meer toe te voegen. In plaats daarvan voeg je de roomboter toe. Roer de rijst en laat deze heel even opkoken. Voeg de champignons toe en roer het door elkaar.
Gebruik een klein kopje waar de helft van de risotto in past en spoel het uit met water. Vul dan het kopje met de helft van de risotto en draai deze om op een bord. Door het water glijdt de risotto uit het kopje en ontstaat er een mooi torentje. Strooi wat oregano eroverheen en serveer.