Van ontdekkingsreiziger tot held in de keuken
Koken leer je door te doen, door te proeven en door nieuwe dingen uit te proberen. Maar als je na een werkdag nog moet koken, wil je het liefst gewoon een lekker gerecht op tafel zetten. Één die niet te veel tijd kost, maar waarmee je toch indruk maakt op je familie of vrienden.
Op Foodyssee vind je zulke recepten. Recepten die je laten smullen, maar die je ook stap voor stap leren om beter te koken!
Waarom deze blog bestaat
Foodyssee is in eerste instantie een foodblog voor Sharon van Olaf. Sharon wilde graag beter leren koken, maar de recepten die ze probeerde, waren meestal nooit zo lekker als de gerechten van haar vader, Olaf.
Toen Sharon 25 werd, kreeg ze daarom Foodyssee cadeau met daarop 25 recepten van o.a. haar favoriete gerechten.
En Olaf, die kon dankzij de blog nog meer bezig zijn met zijn grootste hobby: koken.
Kenmerken van de recepten op Foodyssee
Foodyssee is niet zomaar een foodblog. Je zal op deze blog geen 1000+ verschillende recepten vinden, alleen onze favorieten.
Geen eendagsvliegen
Op Foodyssee vind je alleen recepten die uitgebreid zijn getest en dagelijks door ons worden gekookt.
Eenvoudige recepten
Geen ingrediënten die je nergens kan krijgen, maar lekkere recepten die je elke dag kan koken.
Focus op smaakbeleving
Mooiste foto's zijn niet onze focus. In plaats daarvan willen wij recepten delen die écht lekker zijn.
De foodies achter Foodyssee
Dit zijn Olaf & Sharon. Olaf bedenkt de recepten en Sharon test ze. Zo weten wij of de instructies duidelijk zijn en kan een recept dus (bijna) niet mislukken.
Naast koken houden Olaf & Sharon ook enorm van eten (uiteraard), Les Mills groepslessen en websites maken.
Foodyssee is maar één van de online projecten waar ze samen aan werken.