Havermout met witte chocola en aardbeien
Bereiding
Kooktip! Wil je er zeker van zijn dat de melk niet aanbrandt? Gebruik dan een steelpan met antiaanbaklaag en zet het vuur niet zo hoog. Hierdoor duurt het misschien iets langer, maar je laat de melk dan minder snel aanbranden. Heb je een pan met antiaanbaklaag? Gebruik dan geen garde van ijzer, anders is de laag snel verdwenen.
1) Giet de melk samen met de havermout, het zout en de vanillesuiker in een steelpan. Zet het vuur niet te hoog en roer steeds met een garde of houten lepel zodat de melk niet aanbrandt.
2) Hak de witte chocola in kleine stukjes
3) Snij de aardbeien in stukjes en verdeel deze over twee kommen.
4) Zodra de melk begint te koken, laat je de havermout nog ~3 minuten koken. Blijf hierbij roeren.
5) Voeg de witte chocola toe en laat het nog 1 minuut koken.
6) Giet de havermout over de aardbeien, roer beiden door elkaar en wacht 1 minuut zodat de aardbeien een beetje warm kunnen worden.