Gemengde salade met zelfgemaakte dressing

  • Voorbereidingstijd: geen
  • Kooktijd: 20 min.
  • Aantal porties: 4
Recept printen

Gemengde salade met zelfgemaakte dressing

Ingrediënten

Dressing

  • 2 eetlepel walnootolie
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel chilisaus
  • zout, peper
  • 200 gram ijsbergsla of romanosla
  • 1/2 komkommer
  • 30 gram gegrilde paprika
  • 2 eetlepel maiskorreltjes
  • 2 eetlepel geroosterde pijnboompitjes

Bereiding​

Gemengde salade - ingrediënten

Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje en zet de dressing opzij

Was, droog en snijd de salade in de dunne reepjes. Leg deze dan in een grote kom.

Snij de komkommer over de lengte in twee helften en haal met een theelepel de zaadjes eruit. Snij de komkommer dan in blokjes van een iets minder dan 1 cm.

Snij de gegrilde paprika in kleine stukjes.

Gemengde salade - ingrediënten klein gesneden

Doe de komkommer, paprika, maiskorreltjes en dressing in een kom en meng alles goed door elkaar.

Serveer de salade in kommetjes en strooi wat pijnboompitjes overheen.

Gemengde salade met zelfgemaakte dressing

Bereidingstips en tricks

Tip: Pijnboompitjes zijn erg lekker, maar best duur. Koop je geroosterde pijnboompitjes dan betaal je waarschijnlijk de hoofdprijs en zijn deze niet zo vers en minder lekker. Goedkoper en beter is wanneer je deze zelf roostert. Verwarm daarvoor een pannetje op laag vuur en rooster de pijnboompitjes langzaam tot de deze iets bruin worden. Geroosterde pijnboompitjes kan je in een bakje een aantal dagen bewaren zonder dat deze aan smaak verliezen.