Balsamico uitjes

  • Voorbereidingstijd: geen
  • Kooktijd: 30 min.
  • Aantal porties:
Recept printen

Balsamico uitjes

Ingrediënten
  • 2 Grote uien
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 1-2 teentjes verse knoflook
  • 100 ml water
  • 30 ml Balsamico azijn
  • 1 eetlepel Rietsuiker
  • 1/2 theelepel Gedroogde oregano
  • Zout, peper

Bereiding​

De uien grof snijden

De ui scherp aanbraden in een steelpan met wat olijfolie (mild)

Hitte verlagen en de knoflook even laten mee bakken

afblussen met het water en de balsamico azijn

rietsuiker toevoegen om het zuur iets te neutraliseren

laat de inhoud van de pan sudderen tot een groot deel van de vocht is verkookt (ca 25 min)

Op smaak brengen met zout en peper en de gedroogde organo toevoegen.

Balsamico uitjes

Bereidingstips en tricks

Laat de uitjes afkoelen en bewaar deze ~ 1 week in de koelkast (ik gebruik meestal een oude jampot)
In plaats van de grote uien kan je ook kleine uitjes kopen (bij de Hanos).