Amerikaanse pannenkoek met nectarines
Bereiding
Smelt de roomboter in een pannetje of in de magnetron. Let op dat de boter niet in de pan verbrand of ontploft in de magnetron!
Geef de bloem, bakpoeder, zout en suiker in een roerkom.
Begin op een lage snelheid met een handmixer te roeren en voeg de eieren en de gesmolten boter toe.
Voeg beetje bij beetje de melk toe tot het een romige beslag wordt. Let op, de beslag is iets dikker dan je van “gewone” pannenkoeken bent gewent.
Laat de beslag even rusten en snij intussen de nectarines in dunne partjes.
Verwarm 1 of 2 koekenpannen geef wat olie in de pan voordat je de beslag voor een pannenkoek in de pan giet. Het is genoeg beslag voor 2 pannenkoeken van ~20 cm.
Verdeel dan de helft van de nectarine partjes op elke pannenkoek en strooi wat kaneelsuiker over het fruit en pannenkoek.
Heb je geen kaneelsuiker in huis? Meng dan lichte (of witte) basterdsuiker met kaneel.
Bak de pannenkoeken ca. 5 minuten per kant. Controleer tussendoor de kleur van de gebakken kant. Gaat het te hard dan is de pan te heet.
Serveer de gebakken pannenkoeken met wat extra kaneel suiker en vanille ijs