Aardappelsalade met spekjes
Bereiding
Schil de aardappelen en snijd deze in dunne plakken van maximaal 1 cm dik.
Bak de spekblokjes in de olie krokant en laat deze uitlekken op wat keukenrol.
Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje en zet de dressing opzij.
Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Kook de aardappelschijven ~7 minuten tot deze bijna gaar zijn. Giet de aardappelen in een vergiet en laat ze iets afkoelen.
Snij de gegrilde paprika in reepjes en de ui in dunne halve ringen.
Voeg de aardappelschrijven toe aan een grote kom en verdeel over de aardappelen de paprika, ui, kappertjes, oregano en de dressing.
Roer alles voorzichtig door elkaar en serveer de salade zolang deze nog warm is (koud smaakt de aardappelsalade trouwens ook goed). Strooi net voor het eten nog de spekblokjes eroverheen.