De lekkerste Jambalaya met kip en chorizo
Bereiding

Begin met het fijnhakken van de knoflook. Snij de kippendijen in blokjes van iets meer dan een centimeter.
Snij de chorizo in kleine stukjes (kruimels).
Meng de kip met 1 eetlepel olie en 1 theelepel cajun kruiden. Voeg eventueel zout toe als je cajun kruiden hebt zonder zout (~ halve theelepel).

Haal een dag van te voren de garnalen uit de vriezer, zodat ze in de koelkast kunnen ontdooien.
Pel de garnalen en marineer deze met een theelepel olijfolie, een halve theelepel cajun kruiden en een kwart van de knoflook.
Snij de paprika in 2cm grove blokjes.
Vul een pan met een halve liter water, 1 theelepel kippenbouillon en de tomatenpulp. Voeg de rijst toe en breng het water aan de kook. Laat de rijst op een klein vuurtje doorkoken voor ongeveer 20 minuten. Vergeet niet om tussendoor even te roeren. Is de rijst bijtgaar? Zet het vuur dan uit.

Hak de ui en de pepers in kleine stukjes.
Pel de tomaten met kokend water en snij de tomaten in kwartjes.

Verhit een wokpan op een middelhoog vuur en bak de kipblokjes bruin voor 2 minuten. Voeg vervolgens de uitjes erbij en bak deze samen voor nog eens 2 minuten. Voeg vervolgens de paprika, chorizo, de knoflook en de peper toe. Laat dit 2 minuten meebakken.
Zet de pan om laag en voeg dan de rijst (incl. de tomatenpulp) toe aan de pan. Als het goed is, is er wel wat vocht overgebleven, maar niet te veel. Voeg de tijm, oregano en een theelepel cajun kruiden toe. Voeg 100 ml water toe en laat het geheel op laag vuur sudderen voor 20 minuten. Breng op smaak met een halve theelepel zout. Voeg gedurende de laatste minuten de tomaten toe.
Verwarm de grillpan of de bbq en bak de garnalen totdat deze mooi bruin zijn.

